28 Mart 2014 Cuma

ÇİKOLATALI RULO PASTA


Pandispanya hazırlamak her zaman biraz risklidir. Çünkü o kadar uğraşırsınız, fırında yarısı pişer, yarısı pişmez. Rulo yaparken parçalanır. Bütün emeğiniz boşa gider. Seneler önce İngiltere yaşarken arkadaşlarım için limonlu pandispanyalı pasta yapmak istemiştim. Yarısı pişip, yarısı pişmemişti. Benim için büyük hüsran olmuştu. Şimdiler de insan tekniğini öğrenince çok rahat yapıyorsunuz. Bu verdiğim tarifle istediğiniz gibi bir pandispanya ya kavuşuyorsunuz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.




SOYA SOSLU TAVUK BONFİLE


Bugün erkek kardeşim bizi ziyarete geldi. Bende onun için değişik bir tavuk yemeği yapmak istedim. Uzun zamandır yapmadığım bu yemeği hazırladım. Herkes çok beğendiğini söyledi. Eğer sizlerde değişik soslarla yapılan tavuk yemeklerinden hoşlanıyorsanız, kesinlikle tavsiye ederim.


KARNABAHAR GRATEN


Karnabahar sebzesi ile ne çeşit yemek yaparsanız yapın, öyle bir tadı var ki her türlü yemeğe yakışıyor. Bende tavuk yemeklerinin yanına çok sık yaptığım karnabahar grateni sizlerle paylaşmak istedim. Misafirlerinize sunabileceğiniz çok lezzetli bir yemek. Denemenizi ve yorumlarınızı bekliyorum.





MANTARLI MAKARNA


Ben; sade makarna yemekten pek hoşlanmam. Bundan dolayı da makarna hazırlayacaksam mutlaka ya soslu hazırlarım yada sebze karıştırarak denerim. Bence makarnaya en çok giden sebzelerden biri mantardır. Mantarlı makarnayı ben çok sık yaparım. Yeğenlerim bu makarnayı çok severek yiyorlar. Sizde çocuklarınız için bu şekilde hazırlayabilirsiniz.


NOHUTLU SEMİZOTU


Bildiğiniz gibi semizotu sıfır kalorili muhteşem bir sebzedir. Bizde de çok sık pişirilen sebzelerden biridir. Bugün değişiklik olsun diye içine nohut ekleyerek yemeği hazırladım. Ben severek yedim. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim.


25 Mart 2014 Salı

GÜVEÇTE BEZELYE YEMEĞİ


Bugün; uzun zamandır yapmadığım güveçte bezelye yemeği yaptım. Annem biz küçükken sevmediğimiz sebzeler olursa, hep böyle değişik yemekler yapıp, bize yedirirdi.  Sizde çocuklarınıza da güveçte bezelye hazırlayıp, bu sayede sebze yedirebilirsiniz. Hem de misafirlerinize sunacağınız şık bir yemek olduğuna inanıyorum. Denemenizi tavsiye ederim.


23 Mart 2014 Pazar

KABAK DOLMASI


Uzun zamandır kabak dolması yapmıyordum. Buzdolabım da geçen haftadan aldığım kabaklar duruyordu. Bende kabak dolması yapmaya karar verdim. Eğer rejim yapıyorsanız kabak dolmasını tavsiye ederim. Çok lezzetli ve hafif bir yemek oluyor.



22 Mart 2014 Cumartesi

YUMURTALI KABAK VE PATATES KAVURMASI


Babam Aydın'lı olduğu için bizde sebze kavurması çok yapılır. Özellikle bilindiği gibi ege bölgesinde ot çeşitleri ve zeytinyağı ile yapılmış yemekler ön plandadır. Bizde küçüklüğümüzden beri bu tarz yemeklere yemeğe alışkınız ve severiz. Bugün bende çok hafif olan bu yemeği hazırladım. Denemenizi tavsiye ederim.














20 Mart 2014 Perşembe

KAHVELİ PASTA


Bugün hazırladığım tatlıyı ilk defa yaptım. Sonucundan çok memnun kaldım. Kahve, çikolata ve krem şantinin birlikteliği muhteşem. Sizlere de mutlaka denemeniz tavsiye ederim. Biraz kalorisi yüksek olsa da arada sırada kaçamak yapmak fena fikir değil.



PIRASA KÖFTESİ


Pırasa köftesini seneler önce yan komşumda görüp, tatmıştım. Çok beğendiğim içinde tarifini almıştım. Şimdiler de misafirlerim için zaman zaman yaparım. Çok değişik bir köfte oluyor. Yapılışı biraz zahmetli görünse de, sizlerin de misafirlerinize sunacağınız farklı bir tat. Denemeniz dileğiyle...



ISPANAK SALATASI


Ispanak salatasını seneler önce beraber çalıştığım bir arkadaşımdan öğrenmiştim. İlk duyduğumda ıspanaktan salata olur mu diye düşünmüştüm. Yediğim zaman bayıldım. Pişirmediğiniz için vitamin değerlerini de kaybetmemiş oluyor. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. 



ISPANAKLI VE SOSİSLİ MAKARNA


Bugün ıspanak ve sosisi bir arada kullanarak makarna hazırlamak istedim. Bildiğiniz çocukların bir çoğu ıspanaktan hoşlanmazlar. Sizde bu şekilde hazırlayıp, çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Herhalde makarnadan hoşlanmayan çocuk çok azdır. Hele sosisli olunca bayıla bayıla yerler. Denemenizi tavsiye ederim. 





19 Mart 2014 Çarşamba

TÜRLÜ



Buzdolabında kalmış olan sebzelerle türlü yemeği yapmaya karar verdim. İçine biraz da tavuk etim vardı ve onu da ekledim. Çok lezzetli bir türlü yemeği ortaya çıktı. Türlü bizde çok sık yapılan yemeklerden biridir. Değişik sebzeler kullanarak yaptığımız türlü son derece besleyici bir yemektir. Özellikle güveçte yapıldığında tadından yenmez. Ben; güveç kullanıldığında odun ateşinde pişerse çok seviyorum. Bizim evlerimizde böyle bir imkanımız olmadığı için düdüklü tencere kullanmayı tercih ediyorum. Yemeğiniz hem daha çabuk pişiyor, hem de besin değerleri kaybolmamış oluyor.
















18 Mart 2014 Salı

KARNABAHAR ÇORBASI


Doktorların en çok yememizi tavsiye ettiği sebzelerden biridir. Bildiğiniz gibi kansere karşı önleyici olarak görülen beş tane koruyucu etkin madde içerir. Özellikle E vitamini bakımından zengindir. Ben de karnabaharla değişik yemekler yapmaktan çok hoşlanıyorum. Bazı sebzelerle hangi çeşit yemek yaparsanız yapın, lezzetli olur. Karnabahar da bu çeşit bir sebzedir. Çorbasını, yemeğini, kızartmasını yada haşlayıp salata gibi yiyin, hepsi de çok lezzetlidir. Bu gün hazırladığım çorbayı ben sık sık yaparım. Ailecek severek içtiğimiz çorbalardan biridir. Denemeniz dileğiyle...



ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI


Küçüklüğümden beri en sevdiğim sebzelerden biri yer elmasıdır. İnsanlar kabuğunun zor ayıklanmasından dolayı çok tercih etmezler. Düşük kaloriye sahip olması nedeniyle diyet yapanlar için ideal bir sebzedir. Denemenizi tavsiye ederim.




17 Mart 2014 Pazartesi

SARIMSAKLI VE TAZE SOĞANLI EKMEK



Bugün canım ekmek yapmak istedi ve yapmaktan en çok hoşlandığım ekmeklerden biri olan sarımsaklı ekmeği hazırladım. Yapılışı biraz uğraştırıcı gibi görünse de aslında çok kolay. Bugüne kadar kime yaptıysam hep olumlu sonuçlar aldım. Sizlere de tavsiye ederim.




BEZELYE ÇORBASI


Bugün yazdan hazırlayıp dondurucuya koyduğum bezelye ile çorba yapmaya karar verdim. Ben, her sebzeyi kullanıp değişik çorbalar yapmayı seviyorum. Bugün hazırladığım çorbanın yapılışı da çok kolay. Umarım sizlerde denersiniz.





16 Mart 2014 Pazar

FIRINDA ÇİPURA


Ben en lezzetli balıklardan biri olan çipurayı, kızartmadan çok fırında pişirmeyi tercih ediyorum. Böyle hem hafif oluyor, hem de daha sağlıklı. Sizlere de bu hazırladığım balığı denemenizi tavsiye ederim...






14 Mart 2014 Cuma

TAVUKLU VE BEŞAMEL SOSLU BÖREK


Dondurucuda geçen haftadan aldığım yufkalar duruyordu. Uzun zamandır canım börek çekiyordu. Bende değişik bir börek yapmak istedim. Hazırladığım harcın biraz benzerini İngiltere de iken tavuklu paylarda görmüştüm. Bu tarz payları severek yerdim.  Harcını nasıl yapıyorlar diye de merak ederdim. Tavuklu payın nasıl yapıldığını öğrendikten sonra, bu harcı yufkanın içinde de denemeye karar verdim. Biraz değiştirerek bu böreği hazırladım ve sonucundan çok memnun kaldım. Sizlere de tavsiye ederim. 






MANTARLI YUMURTA


Sabah kahvaltısı bizim için en önemli öğünlerden biridir. Yerken mutlu olduğum mantarlı yumurtayı sizlerle de paylaşmak istedim. Yumurta sevmeyenler için bir alternatif olabilir. Bence mantar, yumurtayla pişince çok lezzetli oluyor. Bir tek sabah kahvaltısında değil, başka öğünlerde de deneyebilirsiniz. Çocuklarınızın da ilgisini çekebilir. Ben kendi yeğenimden biliyorum. Normalde yumurtayı çok zor yerken mantarlı yumurtayı bayıla bayıla yiyor. Denemenizi tavsiye ederim.





12 Mart 2014 Çarşamba

KABAK SEFASI





Bugün hazırladığım yemeği daha önceden rahmetli babaannem yaparmış. Annem ile bende bugün bu değişik kabak yemeğini yapmaya karar verdik. Ben biraz daha değiştirerek yapıyorum. Babaannem yemeği ocakta pişirerek yapıyormuş. Ben fırınlayıp, üstüne kaşar rendesi koyarak pişiriyorum. Bu şekilde de çok hafif ve lezzetli bir yemek oluyor. Umarım sizlerde beğenip, denersiniz.




11 Mart 2014 Salı

DOMATES ÇORBASI


Benim  en çok yaptığım ve sevdiğim çorbalardan biridir. Özellikle kaşar rendesiyle uyumu muhteşem. Ben bu çorbayı yaparken salça kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü domates ile yapınca ekşi bir tadı oluyor. Bu soğuk kış günlerinde denemenizi tavsiye ederim.




ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Bugün; yaz ayından hazırlayıp, kış için dondurucuda sakladığım barbunya ile çok sevdiğim zeytinyağlı barbunya yemeği yapmaya karar verdim. Yanında bulgur pilavı veya pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.




7 Mart 2014 Cuma

YUFKAYA SARILMIŞ HELVA TATLISI


Bu tatlının yapılışını geçen gün televizyonda gördüm. Çok değişik geldiği için denemek istedim. Ben sonucundan çok memnun kaldım ve zevkle yedim. Tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Eğer helva seviyorsanız denemeniz tavsiye ederim. Yufkada kızartılmış helva ile dondurmanın uyumu muhteşem. Deneyen herkese mutlu tatmalar...





TAVUKLU NOODLE



Dünya mutfakları içinde en çok sevdiklerimden biri uzak doğu mutfağıdır. Hem kültürü, hem de değişik yemek türleri bakımından hep ilgimi çekmiştir. Bende bugün her zaman yemekten hoşlandığım bir yemeği yapıp, sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizlerde denersiniz ve verdiğim tariften mutlu olursunuz. 







5 Mart 2014 Çarşamba

PAZI DOLMASI



Bugün annem ile ben uzun zamandır yapmadığımız pazı dolmasını yapmaya  karar verdik. Yaprak dolması çeşitleri içinde mideyi yormayan en hafif yapraktır. Dolma yapmak istediğinizde çabuk sarılır ve çabuk pişer. Ayrıca pazının saplarını da değerlendirebilirsiniz. Sapları iyice yıkayıp, haşladıktan sonra suyunu iyice süzün.  Limon, zeytinyağ ve tuz ile tatlandırıp salata şeklinde yiyebilirsiniz.Yeşillik sevenler ve diyet yapanlar için bir alternatif olabilir. Eğer sizlerde dolma seviyorsanız, kesinlikle pazı dolmasını öneririm. Umarım benim verdiğim tariften memnun kalırsınız.









LİMONLU TART


İngiltere ' de olduğum dönemlerde çok severek yediğim tatlardan biriydi. Her zaman limonla yapılan tatlılar ilgimi çekmiştir. Bende bu lezzetli tatlının tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Yapılışı biraz uzun sürse de denemenizi tavsiye ederim...








4 Mart 2014 Salı

GRANOLALI MUHALLEBİ


Granola diyetlerde çok sık karşımıza çıkmakta, benimde bu aralar diyet yemekleri çok ilgimi çekiyor. Granolayı da çok sevdiğimden, kendim yapmak istedim, başarılı da oldu :)  Misafirlerim çok memnun kaldı. 

Granolayı muhallebi yerine yoğurtla yaparsanız daha da bir diyetlik olur.


HİNDİ FÜMELİ DÜRÜM


Bu dürümü misafirlerime birkaç kere yaptım, her seferinde de olumlu tepkiler aldım. Hatta fazla varsa evime götürebilirmiyim diyen çok oldu :) Tavsiye ederim!!!



ISPANAKLI SALATA


Bu salatayı kuzenim misafirleri için hazırlamış. Çok lezzetli ve hafif olduğunu söyledi. Özellikle diyet yapanlar için uygun bir salata. Bende bu lezzetli salatayı sizlerle paylaşmak istedim. Herkesin denemesi dileğiyle....



2 Mart 2014 Pazar

KAYMAKLI AYVA TATLISI




Geçen hafta halalarımla Beykoz 'da ki Hz. Yuşa 'yı  ziyarete gittik. Benim ilk gidişimdi.Muhteşem manzarasına bayıldım. Bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim.Eğer vaktiniz olursa sizlere de tavsiye ederim. Biz kış ayında gittiğimiz de bu kadar güzelse, ilk bahar da çiçekler açınca kim bilir nasıl oluyordur. 








Şimdi belki kendi kendinize soruyorsunuzdur. Ayva tatlısı ile bu hikayenin ne gibi bir bağlantısı var. Halam oranın kendine özgü pazarından hepimiz için ayva satın almış. Ayvalar geçen haftadan beri buzdolabında bekliyordu. Ben de bizim evde en çok yapılan tatlılardan biri olan ayva tatlısını hazırladım. Sonuç bu... Kaymakla beraber muhteşem ikili oluyorlar. Umarım sizlerin de damak zevkine uygundur.

BAMYA YEMEĞI























Annem ile ben, her yaz kış hazırlığı yaparız. Sebzeleri ayıklayıp, temizleriz ve buzdolabı poşetlerine koyup, kışın kullanmak için dondurucuda saklarız.Yazlık meyvelerden reçel, domates sosu, kırmızı biber sosu, turşu hazırlarız. Kışında ihtiyacımız olduğunda veya canımız çektiğinde dondurucudan kullanırız. Bu şekilde hazırlamak rahat ve pratik oluyor. İleride bu hazırladığımız tatları da sizlerle paylaşacağım. 

















Bugün kolay bir yemek hazırlamak istedim.  Bende bamya yemeği yapmaya karar verdim. Bildiğiniz gibi bamya C vitamini içerir. Kalp hastalığı riskini azaltır. Sinir sistemini korumaya yardımcı olur. Demir, kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri içerir ve bunun gibi bir çok faydası vardır. Ege de bamyayı bu şekilde hazırlamanın dışında, kızartarak ta yaparlar. Çok değişik ve lezzetli olur. Bir gün bamyayı kızartılmış şekliyle de sizlerle paylaşacağım. Umarım bugün hazırladığım yemeğini beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.


1 Mart 2014 Cumartesi

PATATES CİPSLİ TAVUK GRATEN



Ben bu tarifi yıllar önce bir televizyon programından almıştım. Tarifi biraz değiştirerek yapıyorum. Böyle daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Ben de bugün bu yemeği erkek kardeşim ve eşi için hazırladım. Onlar sofradan mutlu kalktılar. Siz blog okuyucularıyla da hazırladığım bu tavuk tarifini paylaşmak istedim.Umarım sizlerin de damak tadınıza uygun bir yemek olmuştur. Deneyen herkese mutlu tatmalar....