26 Nisan 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI DOLMA


Benim en sevdiğim dolma çeşitlerinin başında gelir. Yapılışı zahmetli olsa da, sonuç muhteşem.  Ben hem yaprak dolması, hem de biber dolması yaptım. Biz de misafirlerimiz geldiğinde en sık yaptığımız dolmalardan biridir. Eğer siz de seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.



İÇ BAKLA YEMEĞİ

Uzun zamandır bloğuma yemek tarifi yazamıyordum. Çünkü kız kardeşim İsviçre' den bizi ziyarete gelmişti. Onlar için hazırladığımız bakla yemeğinin tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Biz her sene yazın kışlık hazırlığı yaparken buzluğa koyduğumuz sebzelerden biri de iç bakladır. Buzluğa koymak için; Kabuklarından ayıklayıp, her baklanın üzerine bıçakla çeltik atarız. Yıkayıp, iyice süzüldükten sonra buz dolabı poşetlerine koyarız. Kullana kadar buzlukta saklarız. Sizlerde tavsiye ederim. 



ÇİLEKLİ PASTA


Bu pastayı isviçre'den gelen aşkım yeğenim ile birlikte yaptık. Yapılışı kolay bir pastadır. Sizler de çocuklarınız ile deneyebilirsiniz. Biz yaparken çok eğlendik. Sizler de çocuklarınız zevkli bir vakit geçirmek istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.




16 Nisan 2014 Çarşamba

EKMEK TATLISI


Annemin bize küçükken en çok yaptığı tatlılardan biriydi. Kolay ve pratik bir tatlı yapmak istiyorsanız, kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle bayatlamış ekmeğinizi değerlendirmek için yapabileceğiniz bir tatlıdır. Eminim ki çocuklarınızın da hoşuna gidecektir.



15 Nisan 2014 Salı

CEVİZLİ VE PORTAKALLI KEK


Bu keki komşunda tattım ve çok beğendim. Tabi ki tarifini hemen aldım ve siz blok okuyucularıyla  paylaşmak istedim. Denemenizi tavsiye ederim.

PAZI KAVURMASI


Bugün; uzun zamandır yapmadığım pazı kavurması yemeğini yapmak istedim. Yapılışı kolay ve pratik bir yemektir. Kavurma tarzı yemeklerden hoşlanan herkese tavsiye ederim.



13 Nisan 2014 Pazar

SULU KÖFTE


Küçükken annemin bize en çok yaptığı çorbalardan biridir. İçinde ufak köfteler olduğu için severek yerdik. Sizde çocuklarınız için deneyebilirsiniz. Hem çok lezzetli, hem de bol besleyici bir çorbadır.


9 Nisan 2014 Çarşamba

YUMURTALI PATATES


Kolay ve lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsanız, bugün yaptığım yumurtalı patatesi deneyebilirsiniz. Çocuklarınızın da severek yiyeceği bir yemek olduğuna inanıyorum. Denemeniz dileğiyle...


6 Nisan 2014 Pazar

İNCİR REÇELİ


Bizim yazlığın bahçesinde Aydın' dan fidanını getirdiğimiz incir ağacımız var. Sağ olsun babam her sene incirleri toplar, getirir. Bizde annem ile hemen incir reçeli yaparız. Özellikle kız kardeşimin en sevdiği reçellerden biridir. Kendisi İsviçre' de yaşadığı için bizi ziyarete geldiğinde yanında incir reçelinden mutlaka götürür. Eğer incir seviyorsanız, sizlere de denemenizi tavsiye ederim.


PORTAKAL REÇELİ

Ben sebze yada meyve olsun, kullandığım malzemeyi bütünüyle değerlendirmeyi seviyorum. Kışında kalın kabuklu portakallardan reçel hazırlıyoruz. Eski zamanlarda insanlar misafirlerine portakal reçeli ikram ederlermiş. Benim çevremde hala bu geleneği devam ettiren insanlar var. Biraz uğraştırıcı olsa da çok lezzetli oluyor. Herkese tavsiye ederim.































ÇİLEK REÇELİ


Bence; çilek reçeli sabah kahvaltısının vazgeçilmezidir. Benim de en sevdiğim reçellerden biridir. Mutlaka her sene çilek çıktığı zaman bir kaç kavanoz çilek reçeli kışa hazırlık olsun diye hazırlarız. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim. Özellikle çocukların en sevdiği reçel olduğunu düşünüyorum.


4 Nisan 2014 Cuma

ŞİPŞAK TATLI


Eğer misafiriniz geliyorsa ve o anda ikram edebileceğiniz tatlınız yoksa bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim. Yapılışı hem kolay, hemde çok hafif bir tatlı. Bugün benim misafirim geliyordu.Ne yapsam diye düşünürken bu pratik tatlıyı yapmak aklıma geldi. Sabahtan hazırlayıp, öğlen vakitlerinde ikram ettim.













SUCUKLU KURU FASULYE


Kuru fasulye bizde sık pişirilen bakliyatlardan biridir. Özellikle sucuklu veya pastırma ile yapılınca daha bir lezzetli oluyor. Yanında pilav ve turşu ile servis yapmanızı tavsiye ederim.