21 Mayıs 2014 Çarşamba

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK


Annem geçen gün televizyonda seyrettiği bir yemek programında bu böreği çok beğenmiş ve tarifini almış. Bizde bugün yapmaya karar verdik. Hamurunu kendimiz yoğurup ve oklavayla açarak hazırladığımız bir börektir. Biz çok beğendik. Çok lezzetli  ve yumuşacık oluyor. Sizde hamur açmaktan hoşlanıyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

















ISPANAK KAVURMASI


Benim en sevdiğim sebzelerin başında ıspanak gelir. Hangi çeşit yemeğini yaparsak yapalım, bayıla bayıla yerim. Ispanak kavurması da bizim evde çok sık yemeklerden biridir. Yapılışı kolay ve pratiktir. Özellikle ıspanak sevmeyen çocuklarınıza bu şekilde yedirebilirsiniz. Ben kendi kız kardeşimden bilirim. Küçükken ona ıspanak yedirmek çok zordu ama annem ne zaman bu şekilde ıspanağı hazırlasa severek yerdi. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim.


UN HELVASI


Halamın meşhur un helvasını siz blog okuyucuları ile paylaşmak istedim. Kendisi un helvasını çok lezzetli yapar. Geçen gün yapıp bizlere de getirmiş. Bende hemen tarifini ve bütün püf noktalarını ondan öğrendim. Eğer sizler de un helvasından hoşlanıyorsanız, mutlaka denemenizi tavsiye ederim.



19 Mayıs 2014 Pazartesi

HİNDİ ETLİ BULGUR PİLAVI


Pilav benim en sevdiğim yemeklerden biridir. Doktorların en çok yememizi tavsiye ettiği pilav çeşitlerinden biri bulgur pilavıdır. Bulgur son derece besleyici bir besindir. Sebze çok sevmeyen çocuklarınıza bu şekilde yapıp, yedirebilirsiniz.

KEMİKLİ ET HAŞLAMASI


Bence en lezzetli çorba çeşitlerinden biridir. İçine istediğiniz sebzeleri ekleyerek bu çorbayı yapabilirsiniz. Son derece besleyici bir yemektir. Özellikle çocuklarınız için denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyetle...


KABAK MÜCVERİ


Bugün buzdolabımda geçen haftadan kalan kabaklar vardı. Annem ile bende uzun zamandır yapmadığımız kabak mücverini yapmaya karar verdik. İsterseniz hafif olması için, kızartmak yerine yağlı kağıt serilmiş tepsiye de döküp ( börek gibi) veya bir kaşıkla küçük parçalar şeklinde de koyup pişirebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim.


ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ


Bildiğiniz gibi yeşil mercimek çok faydalı bir bakliyattır. Doktorlar haftada 2 kere yememizi tavsiye ediyorlar. Bizim evde de sık pişirilen yemeklerden birisidir. Biz içine erişte koyarak pişirmeyi tercih ediyoruz. Bence böyle daha lezzetli oluyor. Sizlere de tavsiye ederim.


12 Mayıs 2014 Pazartesi

TİRAMİSU

 Tiramisuyu birçok yerde denedim. Çoğunlukla pasta keki ile yapmayı tercih ediyorlar. Gerçek tiramisu kedi dili (sovyer) ile yapılandır. Kız kardeşim geçen gün kızı için yapmış ve bana da tarifini göndermiş. Ben İngiltere de iken okulumuzda parti düzenlerdik. İtalyan arkadaşlarım yapıp getirirlerdi. İlk orada iken kedi dili ile yapılanı denemiştim ve çok beğenmiştim. Sizlere de bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.


























BÜYÜKADANIN MEŞHUR PALMİYE KURABİYESİ


Adaya ne zaman gitsek mutlaka palmiye kurabiyelerinden satın alırım. En sevdiğim kurabiyelerden biridir. Ablam dün bana sürpriz yaptı. Yapılışı çok kolay olan bu tatlıyı yapmış ve tarifini verdi. Bende siz blog okuyucularıyla paylaşmak istedim. Umarım sizlerde beğenirsiniz.


KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

Kırmızı pancarı çok sevdiğim için salatasını ve turşusunu çok sık yaparım. Et, makarna veya pilav yemeklerinin yanına yapabileceğiniz kolay ve lezzetli ev turşusunu kesinlikle tavsiye ederim. 


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Ege'li olduğumuz için zeytinyağlı yemekleri daha çok tercih ediyoruz. Doktorlarda en çok zeytinyağlı yemekleri yememizi tavsiye ediyor. Biz; misafirimiz geldiğinde etli bir yemeğin yanına zeytinyağlı fasulyeyi sık yaparız. Hafif ve zeytinyağlı yemek yemekten hoşlanıyorsanız tavsiye ederim.


1 Mayıs 2014 Perşembe

PATATESLİ HİNDİ YEMEĞİ


Bildiğiniz gibi hindi etinin kolesterol bakımından değeri çok düşüktür. Doktorlar; kolesterolü olanlara hindi eti yemelerini tavsiye ediyorlar. Bende bu aralar hindi eti ile yemek pişirmeyi seviyorum. Sizlere de tavsiye ederim.