24 Ağustos 2014 Pazar

SEBZELİ TAVUK YEMEĞİ


Yazlık sebzeleri kullanarak, tavuklu bir yemek hazırlamak istedim. Bu hafif ve lezzetli yemeği sizlerinde denemenizi tavsiye ederim.



MUHLAMA

Bana göre Karadeniz yemeklerinin içinde en güzel olanlarından biridir. Rahmetli anneannemin yaptığı lezzetli mıhlamayı hala unutamam. Annemin kuzenin hazırladığı bu mıhlama yemeğini sizlerle de paylaşmak istedim. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.


YOĞURTLU PATLICAN SALATASI


Bu sıcak yaz günlerinde et yemeklerin yanında hazırlanabilecek en güzel salatalardan biridir. Özellikle meze tarzı yiyecek hazırlıyorsanız, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. 



13 Ağustos 2014 Çarşamba

MANTARLI SOSİS YEMEĞİ


Bazen çabucak hazırlayacağımız kolay yemekler yapmak isteriz. Bu yemekte onlardan biri. Benim gibi hem kolay, hemde lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsanız denemenizi tavsiye ederim.


TAVUKLU KABAK DOLMASI


Bir değişiklik yapıp, kabak dolmasını tavuklu hazırlamak istedim. Tadını bu şekilde biz lezzetli bulduk. Sizde değişik bir şekilde hazırlamak isterseniz denemenizi tavsiye ederim.


9 Ağustos 2014 Cumartesi

SEBZELİ TAVUK SOTE


Bugün ne yemek yapsam diye düşünüyordum. Kolay ve çabuk hazırlayacağım bir şey olmasını istedim. Aklıma sebzeler ve tavuğu birlikte karıştırıp, içine birkaç soy koyarak kolay bir yemek hazırladım. Biz çok beğenerek yedik. Sizler de kolay ve pratik bir yemek hazırlamak istiyorsanız deneyebilirsiniz.




6 Ağustos 2014 Çarşamba

BİSKREMLİ TATLI


Bu tatlının tarifini kuzenimden aldım. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı. İçine koyduğumuz biskrem tatlıya çok lezzet katıyor. Misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir tat....


  

BEZELYE PÜRESİ ÜZERİNE SALÇALI SOSİS YEMEĞİ


Püreyi çok severim. Pürenin içine bezelye koyduğumdan beri daha çok sever oldum. İlk denemeye karar verdiğimde patatesin içerisinde bezelye nasıl olur diye düşünmüştüm. Deneyince patates ve bezelyenin birbirine çok yakıştığına karar verdim. Siz de çocuğunuz için bu şekilde deneyebilirsiniz. Bu sayede çocuğunuza sebze de yedirmiş olacaksınız.




SEMİZOTU TURŞUSU


Ben turşu çok severim. Özellikle de evde hazırlanmış turşuya bayılırım. Yaz geldiğinde en çok tükettiğimiz sebzelerden biri de semizotudur. Daha önceden semizotu turşusu tatmadıysanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Bu sıcak yaz günlerinde yemeğinizin yanında soğuk olarak yediğiniz turşu insana ferahlık veriyor.


5 Ağustos 2014 Salı

CEVİZLİ KADAYIF


Bayramda en sık yaptığımız tatlılardan biridir. Yapılması kolay gibi görünse de şerbetini ayarlamak gerçekten zordur. Her yaptığımda tatlı da bir eksiklik olduğu düşünüyordum. Deneme yanılma yoluyla en sonunda doğrusunu buldum. Bazı kişiler tatlıyı, şerbeti az olduğunda severler ama ben şerbeti biraz daha yoğun seviyorum. Bu bayram da hazırladığım tatlıyı herkes çok sevdi. Sizlere de  şerbetinin yoğun olmasını istiyorsanız, bu şekilde hazırlamanızı tavsiye ederim.






PATLICANA SARILMIŞ KÖFTE

Patlıcan sebzesi ile ne tarz yemek pişirirseniz pişirin, her türlü yemeğe çok yakıştığını düşünüyorum. İngiltere'de yaşadığım dönem de arkadaşlarım için bu yemeği hazırlamıştım. Onlar için çok değişik ve lezzetli bir yemek olduğunu söylemişlerdi. Eğer sizler de patlıcan sebzesini seviyorsanız, denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.