28 Kasım 2014 Cuma

KİWİ REÇELİ


Geçen gün annem televizyon da izlediği bir program da görmüş. Değişik geldiği için biz de denemek istedik. Hazırladığımız reçelin mayhoş bir tadı oldu. İlk defa denediğimiz kiwi reçelini çok beğendik .Umarım sizler de denersiniz.


PEYNİR SOSLU EKMEK


Babaannemin eskiden misafirleri için sabah kahvaltısın da çok sık yaptığı tatlardan biriymiş. Sizde çocuklarınız için deneyebilirsiniz.






PAÇALI İŞKEMBE ÇORBASI


Küçükken annemin bize sık yaptığı çorbalardan biriydi. Geçen gün babamın canı çok çektiği için biz de alıp, pişirdik. Sizde sakatat tarzı yiyeceklerden hoşlanıyorsanız, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.




MAHLEPLİ KURABİYE

Kurabiye çeşitleri içinde en sevdiklerimden biri mahlepli kurabiyedir. Mahlep kurabiyeye çok lezzet katıyor. Kız kardeşim de kızı için hazırladığı bu kurabiyeyi sizlerle paylaşmak istedim. Denemenizi tavsiye ederim...



20 Kasım 2014 Perşembe

ELMALI TARTOLET


Kız kardeşimin hazırladığı bu enfes elmalı tartoleti siz blok okuyucuları ile paylaşmak istedim. Bu lezzetli tartoleti sizlerinde denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. 






KIYMALI YUMURTA


Bazen sabah kahvaltısında yumurtayı değişik şekilde pişirmekten hoşlanıyorum. Kıymalı yumurta da çok sık yaptığımız tatlardan biridir. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim. 


15 Kasım 2014 Cumartesi

AŞURE


Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure günü için çok sayıda rivayet vardır. Bunlardan bazıları ; Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesi, Hz. Adem'in tövbesinin kabul edilmesi, vb.. Bir de en bilinen rivayetlerden biri olan Hz. Nuh'un büyük tufandan kurtulup gemisinin karaya oturması sonrasında gemide kalan malzemelerin bir araya getirilerek pişirilmesidir. 
Bu rivayetlerin dışında Aşure içeriğindeki besinlerle tam bir sağlık kaynağıdır. İçindeki tüm malzemelerin sahip oldukları B1, B12, C, D, omega 3 gibi vitamin ve mineraller sinir ve bağışıklık sistemi için çok faydalıdır. Kardeşimin eşinin hazırladığı bu lezzetli Aşureyi sizlerle paylaşmak istedim. Yapılışı biraz zahmetli olsa da kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.....




BROKOLİ ÇORBASI



Brokoli sebzesi ile hazırlanan çorbaya bayılıyorum. Bu çorbayı hem kız kardeşim hem de ben sık yaparız. Aramızda ki fark o içinde sebzeleri mikserde çekmeden hazırlıyor. Ben çorbayı mikserde çekerek hazırlamayı tercih ediyorum. Her iki şekilde de  son derece lezzetli ve besleyici bir çorba oluyor. Özellikle brokoli sevmeyen çocuklarınız için denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.





AVOKADO SALATASI


Avokado bir antioksidan olduğu için sık tüketilmesi gereken meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ben bugün avakado ile değişik bir salata hazırlamak istedim. Son derece besleyici ve lezzetli bir salata oldu. Denemenizi dilerim....




10 Kasım 2014 Pazartesi

BROKOLİ KÖFTESİ


Kız kardeşim brokoli sevmeyen kızı için bu köfteyi hazırlamış. Benim de kış sebzeleri içinde en sevdiklerimden biridir. Doktorların sıklıkla tavsiye ettiği sebzelerin başında gelir. Son derece lezzetli ve besleyici olan bu köfteyi sizler de çocuklarınız için deneyebilirsiniz...



BEĞENDİLİ PATLICAN KEBABI



Annemin yemek tarifleri içinde bulduğum ve uzun zamandır yapmak istediğim yemeklerden biriydi. Yemeği yaparken patlıcanı hem közlenmiş bir şekilde, hemde kızartılmış halde kullandığınız için bana ilginç geldi. Üzerine koyduğunuz beşamel sosa, hünkar beğendi de ki  gibi közlenmiş patlıcan ekliyorsunuz. Beşamel sosun tadı bu şekilde daha da bir lezzetli oluyor. Kesinlikle sizlere de tavsiye ederim.



3 Kasım 2014 Pazartesi

SOMONLU MAKARNA

Somon balığında Omega 3 yağ asitleri yüksek oranda bulunduğu için sık tüketilmesi gereken balıklardan biridir. Diğer balıklara göre tadı biraz daha baskındır ve kızartmaya uygun olmayan bir balıktır. Kız kardeşim; somon balığını makarna ile beraber hazırlamış. Sizlere de bu şekilde kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.





MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ

Yazın, kışa girerken en çok hazırladığımız şeylerden biride yaz meyveleri ile reçel yapmaktır. Reçel seven biri olarak buzdolabım da değişik reçellerin olmasından hoşlanıyorum. Siz de daha önce denemediyseniz tavsiye ederim....