21 Nisan 2017 Cuma

PEPEÇURA

Karadenizlilerin yaptığı hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle üzüm sevenlerin mutlaka denemesini tavsiye ederim.




MALZEMELER:

  • 3 kilo siyah kokulu üzüm
  • 3 kilo su
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
ÜSTÜNÜ SÜSLEMEK İÇİN:
  • Ceviz içi
YAPILIŞI:

Üzümleri tanelere ayırıp, iyice yıkayın. Geniş bir tencerede suyla beraber kaynatın. Kaynayınca içine elenmiş mısır unu ve şekeri ekleyip, orta hararetli ateşte muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Pişince borcama döküp, soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Servis yaparken dilimleyip, üzerine ceviz serpin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder