MALZEMELER :
- 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 adet orta boy patates (rendelenmiş)
- 1 adet orta boy soğan (4'e bölünmüş)
- yarım çay bardağı pirinç
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
SOSU İÇİN :
- 50 gram tereyağı
- 1 adet orta boy domates (rendelenmiş)
YAPILIŞI :
Orta boy bir tencereye bütün malzemeleri koyup, üzerine su yada et suyu ekleyip, pişirin. İyice piştikten sonra bir mikserle çorbayı pürüzsüz hale getirin. Başka bir tencerede tereyağını eritin . İçine domates rendesi ekleyin ve pişirin. Piştikten sonra çorbayı bu sosun içine bir tel süzgeçten süzdürerek ekleyin ve beraber karıştırıp yarım saat daha kısık ateşte pişirin. Servis yaparken acı pul biber, karabiber veya limon kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder