Çilek mevsiminin olduğu bugünlerde canım çilekli tart yapmak istedi. Kremasının içine beyaz çikolata eklediğiniz zaman çok nefis bir tat ortaya çıkıyor. Yapılışı kolay ve hafif olan bu tatlıyı sizlere de tavsiye ederim....
MALZEMELER:
TART TABANI İÇİN:
- 1 paket pötibör bisküvi
- 50 gram tereyağı (oda sıcaklığında ve küp kesilmiş)
KREMASI İÇİN:
- 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- yarım çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 4 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 100 gram beyaz çikolata
SÜSLEMEK İÇİN:
- çilek
- pudra şekeri
YAPILIŞI:
Tart tabanı için bisküvi ve tereyağını rondoda iyice çekin. 16cm'lik tart kalıbına çekilmiş bisküviyi elinizle bastırarak yayın ve üzerini bir yağlı kağıt serip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Kreması için; süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta hararetli ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Sonra içine beyaz çikolatayı rendeleyin ve eriyene kadar muhallebiye yedirin. Soğumuş olan tart tabanın üzerine muhallebiyi yayın. Üzerini çileklerle süsleyin. Bir gün boyunca hazırladığınız tatlıyı buzdolabında bekletin. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder