En sık yaptığım köftelerden biridir. Yapılışı da son derece kolay ve besleyici olan bu köfteyi sizde misafirleriniz için deneyebilirsiniz.
MALZEMELER:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı su
- 1 adet büyük boy soğan
- 8-9 tane taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1 tutam taze nane (yoksa kuru nane)
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam acı pul biber
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- sıvıyağ
- kıvırcık yaprağı
YAPILIŞI:
Kırmızı mercimeği yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerine iki su bardağı suyu ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Mercimek piştikten sonra içine ince bulguru ekleyip, bir tahta kaşıkla karıştırın. İnce bulgurun şişmesi için kapağı kapalı olarak bir kenarda bekletin. Bir adet soğanı yemeklik kıyın ve sıvı yağ da kavurun. Geniş bir kaba ince kıyılmış dereotu. maydanoz, nane, taze soğan, kimyon, tuz, karabiber, acı pul biber, domates salçası, sıvı yağ, kavrulmuş soğanı ve en son içine mercimeği ekleyip, hepsini elinizle birbirine karıştırın. ( malzemeleri istediğiniz kadar azaltıp, çoğaltabilirsiniz) İyice birbirine yedirdiğiniz malzemeden köfteler yapın. Kıvırcık yaprağı ile servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder