27 Nisan 2015 Pazartesi

BALLI BADEMLİ KEK



Geçen gün kuzenim bu kekin tarifini gönderdi. Mutlaka denememi ve çok lezzetli olduğunu söyledi. Bence, misafirleriniz için ikram edebileceğiniz nefis bir kek. Kesinlikle denemenizi öneririm.



MALZEMELER:


KEK İÇİN:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
SOSU İÇİN:
  • 2 su bardağı file badem
  • 100 gram tereyağı
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 3 çorba kaşığı bal
  • yarım su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:

Geniş bir kapta yumurtaları iyice çırpın. İçine toz şekeri ekleyip, çırpmaya devam edin. Sonra kremayı da ekleyip, çırpma işlemine devam edin. Unu ve kabartma tozunu elekten geçirin ve karışıma ekleyin. Bir spatula yardımı ile alttan alıp, havalandırarak karışına kadar karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz 24 cm'lik kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Kek pişerken küçük bir tencerede tereyağını eritin. İçine bademleri, süt, bal ve toz şekeri ekleyin. Kısık ateşte karışım homojen olana kadar karıştırın. Pembeleşen keki fırından çıkarıp, hazırladığınız karışımı bir kaşık yardımı ile kekin üzerine yayın. Tekrardan fırına sürüp, bademler karamel rengini alınca fırından çıkarın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder