19 Mayıs 2014 Pazartesi

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ


Bildiğiniz gibi yeşil mercimek çok faydalı bir bakliyattır. Doktorlar haftada 2 kere yememizi tavsiye ediyorlar. Bizim evde de sık pişirilen yemeklerden birisidir. Biz içine erişte koyarak pişirmeyi tercih ediyoruz. Bence böyle daha lezzetli oluyor. Sizlere de tavsiye ederim.




 MALZEMELER:

  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • yarım su bardağı erişte
  • 1 çay bardağı domates sosu veya 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam kırmızı toz biber 
  • 1 tutam tuz
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • kuru nane (üzeri için)

YAPILIŞI:

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın ve üzerini geçecek kadar suyu koyup 15- 20 dakika haşlayın. Mercimekler haşlandıktan sonra süzün. Başka tencerede yemeklik kestiğiniz soğanları zeytinyağında pembeleştirin. İçine domates sosu ve kırmızı toz biber ekleyin. Domates sosu suyunu çekince mercimekleri ekleyip, üzerini biraz geçecek kadar su koyun ve orta hararetli ateşte pişmeye bırakın. Pişmesine yakın erişteleri ve tuzunu ilave edin. Erişteler yumuşayana kadar daha pişirin. Servis yaparken üzerine kuru nane serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder