Benim en sevdiğim sebzelerin başında ıspanak gelir. Hangi çeşit yemeğini yaparsak yapalım, bayıla bayıla yerim. Ispanak kavurması da bizim evde çok sık yemeklerden biridir. Yapılışı kolay ve pratiktir. Özellikle ıspanak sevmeyen çocuklarınıza bu şekilde yedirebilirsiniz. Ben kendi kız kardeşimden bilirim. Küçükken ona ıspanak yedirmek çok zordu ama annem ne zaman bu şekilde ıspanağı hazırlasa severek yerdi. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 1 bağ ıspanak
- 3 adet orta boy soğan
- yarım yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta
- yarım çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI:
Ispanakları iyice yıkayıp, suyunu sıkın. Sıktıktan sonra ince ince kıyın. Geniş bir tencerede yemeklik kestiğiniz soğanları zeytin yağında kavurun. Kavrulunca kırmızı toz biberi ve ıspanakları ekleyin ve orta hararetli ateşte kavurmaya devam edin. İyice kavrulunca ocağı yüksek ateşe getirin ve yumurtaları içine kırıp, hızlıca karıştırın. Karabiber ve tuz ile tatlandırın ve ocağın altını kapatın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder