19 Mayıs 2014 Pazartesi

KEMİKLİ ET HAŞLAMASI


Bence en lezzetli çorba çeşitlerinden biridir. İçine istediğiniz sebzeleri ekleyerek bu çorbayı yapabilirsiniz. Son derece besleyici bir yemektir. Özellikle çocuklarınız için denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyetle...



MALZEMELER:

  • 4 parça kemikli et
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates sosu
  • 4 - 5 adet tane karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 4-5 sap maydanoz
  • limon

YAPILIŞI:

Etleri pişirmeden önce kanın gitmesi için 1 saat suda bekletin. Sonra etleri iyice yıkayıp, düdüklü tencereye alın. Üzerine küp şeklinde kesilmiş patatesleri, kayrak şeklinde kesilmiş havuçları, dört parçaya bölünmüş soğanları, ince kıyılmış maydanozu, küp şeklinde kesilmiş domatesi, tane karabiberi, tuzu, domates sosunu 
 ve üzerini geçecek kadar suyunu  ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatıp, orta hararetli ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Servis yaparken üzerine limon suyu ve karabiber ekleyebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder