Kış geldiği zaman en çok yaptığımız tatlılardan biridir. Kabakların kabukları sert olduğu için ayıklaması biraz uğraştırıcıdır. Ama yapılışı en kolay tatlılardan biridir. Sizlere de tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 1 kilo bal kabağı
- yarım kilo toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- kaymak (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Kabakların kabuklarını ayıkladıktan sonra bir kabağı büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya ayırın. Geniş bir tencereye alın.( Kabukları soyarken yeşil kısımlarını bırakarak kesin.) Üzerine toz şekeri serpip, orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Pişince bir borcama alıp, üzerine dövülmüş veya ufaltılmış ceviz serpin. İsterseniz kaymak ile servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder