24 Aralık 2014 Çarşamba

PANCAR YAPRAĞI KAVURMASI


Benim kavurma çeşitleri içinde en sevdiklerimden biridir. Babaannem bu kavurmayı çok lezzetli yaparmış. Annem bir çok yemeği ondan öğrendiğini söyler. Bizlerde onun sayesinde bu tarz yemekleri biliyoruz. Eminim ki bir çok kişinin bilmediği tarz da bir yemektir.Denemediyseniz kesinlikle sizlere de tavsiye ederim.




MALZEMELER:

  • 1 bağ pancarın yaprakları
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 2 yumurta
  • 1 tutam tuz 
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağ

YAPILIŞI:

İyice yıkadığınız pancar yapraklarının suyunu sıktıktan sonra ince ince kıyın. Yemeklik kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin.  İçine pancar yapraklarını ve kırmızı toz biberi ekleyin. Kısık ateşte 45 dakikaya yakın arada sırada karıştırarak kavurun. Pişmesine yakın ocağı harlı ateşe getirin. İçine yumurtaları kırıp. hızlıca karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder