20 Şubat 2015 Cuma

HAMSİLİ PİLAV

Uzun zamandır yapmak istediğimiz hamsili pilavı geçen gün bizleri ziyarete gelen halamlar için hazırladık. Bizler çok beğenerek tattık. Hamsi seviyorsanız kesinlikle sizlere de tavsiye ederim.





MALZEMELER:

  • 1 kilo hamsi
  • 3 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
YAPILIŞI:

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, yıkayın ve süzmeye bırakın. Pilav tenceresine tereyağını koyup, eritin. İçine yemeklik kesilmiş soğanı ve dolmalık fıstığı ekleyip, kavurun. Sonra içine yıkanmış pirinci ve kuş üzümleri ekleyin. Biraz daha hepsini kavurup, üzerine sıcak suyu dökün. Pilav çok az sulu kalana kadar pişirin. En son tuz ve karabiber ile tatlandırın. Geniş bir kabı zeytinyağı ile her yerini yağlayın. Süzdüğünüz hamsileri kabın her tarafını kapatacak şekilde yerleştirin. Üzerine hazırladığınız pilavı döküp, yayın. Geriye kalan hamsiler ile pilavın üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder