11 Mayıs 2015 Pazartesi

PİANO KEK


Kuzenim bizi ziyarete gelecekti. Bende değişik bir tatlı arıyordum. Bu tatlıyı annemin tarifleri arasında buldum. Çok lezzetli ve hafif bir tatlı oldu. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim.




MALZEMELER:

  • 2 adet yumurta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
MUHALLEBİSİ İÇİN:
  • 2 fincan un
  • 2 fincan toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket krema
ÜZERİ İÇİN:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI:

Geniş bir kapta yumurtayı iyice çırpın. İçine toz şekeri ekleyip, beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin. Sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip, iyice karıştırın. Kare şeklinde bir borcama veya fırın kabına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin. Kek pişince sıcakken üzerine 1,5 bardak soğuk sütü gezdirin. Muhallebisi için; un, şeker ve sütü karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip, birlikte 5 dakika iyice çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine yayın ve dışarıda biraz soğumaya bırakın. Daha sonra soğuyan kekin üzerine streç sarıp, bir gün buzdolabında bekletin. Servis yaparken üzerine kakao serpin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder