27 Ağustos 2015 Perşembe

MEKSİKA FASULYELİ VE KIYMALI PİLAV


İngiltere' de kaldığım dönemde tattığım lezzetlerden biriydi. Uzun zamandır kendimde denemek istiyordum. Meksika fasulyesi ile yapılan bu yemeği sizlerinde denemesini tavsiye ederim.



MALZEMELER:

  • 1 kutu konserve Meksika fasulyesi
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet kırmızı acı biber
  • 200 gram kıyma
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2-3 adet orta boy domates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
YAPILIŞI:

Pirinci iyice yıkadıktan sonra bir tencereye alın. Üzerine bir su bardağı su ekleyip, pirinç suyunu çekene kadar haşlayın ve demlenmeye bırakın. Geniş bir tavada yemeklik kesilmiş soğanı, kıymayı, ince kıyılmış sivri biberi zeytin yağında kavurun. İçine küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyin. Domates suyunu çekince tuz, karabiber, acı kırmızı biberleri ince ince kesin ve konserve Meksika fasulyesinin suyunu süzüp, kıymalı harca ekleyin. Biraz daha pişirip, bir tabağa aldığınız pilavın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder