22 Aralık 2016 Perşembe

FAVA

Fava en sevdiğim mezelerden biridir. Yapılışı çok kolaydır. Denemenizi tavsiye ederim.




MALZEMELER:

  • Yarım kilo kuru iç bakla
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşık zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet limon
YAPILIŞI:

Bir gün önceden ıslattığınız baklayı yıkayıp, tencereye alın. Üzerine 1 veya 2 su bardağı su ve tuz ekleyip,ocakta pişmeye bırakın. Eğer suyu azalırsa 1 bardak su daha ekleyin. Başka bir tencerede iri doğradığınız soğanları sıvı yağında pembeleştirin. Baklalar yumuşamaya başlayınca içine pembeleştirdiğimiz soğanları ekleyin ve altı kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bakla iyice pişip, suyunu çekince içine şekeri ve limon suyunu ekleyip, pişirmeye devam edin. Pişince blender dan geçirin. Püre haline gelen favayı borcama döküp bir kaşık yardımı ile düzleştirin. Üzerine zeytinyağ ve ince kıyılmış dereotu serpin. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Servis yaparken baklava gibi dilimleyin. Afiyet olsun...