22 Aralık 2016 Perşembe

MANTARLI VE ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

En sevdiğim böreklerden biridir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok lezzetli bir börektir.



MALZEMELER:

  • 4 veya 5 adet yufka
  • 1 kutu mantar
  • 1 kilo ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • yarım su bardak zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • kaşar peyniri
  • 1 kutu krema
  • çörek otu
YAPILIŞI:

Soğanı yemeklik kesip, 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyduğumuz tavada pembeleştirin. İçine yıkayıp, küp şeklinde kesilmiş mantarı ekleyin.Mantar suyunu çekinceye kadar pişirin. Ispanağı iyice yıkayın ve ince ince kesin. Mantarın üzerine ekleyin ve pişirmeye bırakın. En son tuz, karabiber, pul biber ve kremayı ekleyip, karıştırın. Biraz daha pişirip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Başka bir kapta yarım su bardağı ve 1 su bardağı suyu karıştırın. Yufkaları geniş bir yere açıp, tam ortadan ikiye kesin.(yarım ay gibi olacak) Yufkanın üzerine hazırladığın sulu karışımından sürün. Kesilmiş kısmına harcı ve rendelenmiş kaşarı koyup, harcı uzunlamasına yayın ve rulo gibi sarın. Yağladığınız borcama yuvarlayarak yerleştirin. yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Üzerine kalan su ile karıştırdığımız yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirin. Pişince dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder