Halamın anlattığına göre; eskiden babaannem bu kurabiyeden çocukları için çok yaparmış. Geçen gün babamın canı çekmiş. Annemin kurabiyesinden olsa da yesek diye. Biz de halamla beraber kurabiyeyi hazırladık. Bizler çok lezzetli bulduk. Sizlerde çocuklarınız için hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 2 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt veya yoğurt
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- bir kaç damla limon suyu
- aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Geniş bir kaba yumurtaları (1 tane yumurtanın sarısını ayırın) kırın. İçine sırayla şekeri, oda sıcaklığında tereyağını, zeytinyağı, süt veya yoğurdu, portakal kabuğu rendesini ekleyin ve hepsini birbirine karıştırın. Bir bardağa kabartma tozlarını veya karbonatı dökün ve üzerine birkaç damla limon suyu sıkın. Birlikte karıştırın. Bu karışımı kurabiye harcına ekleyin. En son unu eleyerek kurabiye harcına yavaş yavaş dökün. Hamurunuz elinize yapışmadığı ve rahatça yoğurulmaya başladığı anda eklediğiniz un yeterli demektir. (Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak) İyice yoğurun ve üzerine bir bez örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın. Bir saat dinlenen hamurdan parçalar koparıp, isteğiniz şekli verin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve ayırdığınız yumurta sarısından kurabiyelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder