17 Haziran 2014 Salı

PATLICAN VE BİBER KIZARTMASI


Babam şeker hastası olduğu için bizim evde kızartma çok yapılmaz. Geçen gün annem ile benim canımız patlıcan ve biber kızartması çok çekti. Özellikle üzerine hazırladığımız domates sosu ile yemeği çok severim. Hazırladıktan sonra bayıla bayıla yedik. Yapılışı külfetli gibi görünse de sonuç muhteşem. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim.




 MALZEMELER:

  • 1 kilo patlıcan
  • 1 kilo çarliston biber
  • 4-5 adet patates
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
SOSU İÇİN:
  • 4- 5 adet domates
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tutam tuz
ÜZERİ İÇİN:
  • yoğurt

YAPILIŞI:

Patlıcanların kabuklarını alacalı doğrayın. Ortadan ikiye bölüp, 1 santim şeklinde uzunlamasına kesin ve acısı çıkması için bol tuz ile tuzlayın. Bir saat bu şekilde bekletin. Sonra iyice yıkayıp, kurulayın. Geniş bir tavaya sıvı yağ koyup, kızdırın. Sırayla ilk önce patatesleri dilimleyin ve kızartın. (Ben patates kızartması çok sevdiğim için yanına patateste kızarttık. İsterseniz kabakta kızartabilirsiniz.) Arkasından patlıcanları atın ve arkalı, önlü kızartın. Biberleri de aynı şekilde yıkayıp, kurulayın. Patlıcanların arkasında  biberleri kızartın. Başka bir tencerede rendelenmiş veya küp şeklinde kesilmiş domatesleri, rendelenmiş sarımsak ile zeytin yağında domatesler suyunu çekene kadar pişirin ve pişince damak tadınıza göre tuz ekleyin. Sebzeler soğuduktan sonra, tabağa dizin ve  üzerine yoğurt koyun. Onun üstüne de hazırladığınız domates sosundan gezdirin ve servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder