5 Ocak 2015 Pazartesi

ARNAVUT CİĞERİ

Eskiden vücuda kan yapan sakatatlardan biri ciğer olduğu söylenirdi. Babam da bu aralar kan düşüklüğü olduğu için bizde ona hangi gıda vücuduna kan yapıyorsa onları yedirmeye çalışıyoruz. Biz ailecek bu tarz yiyeceklerden hoşlandığımız için ara sıra Arnavut ciğeri yaparız. Yapılışı da son derece kolay ve vücuda da faydalı olduğu için sizlerde çocuklarınız için deneyebilirsiniz.



MALZEMELER:

  • 1 kilo dana ciğeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam acı pul biber

YAPILIŞI: 


Ciğerleri iyice yıkayıp, süzün. Bir havlu peçete ile üzerinde kalan suyunu alın ve bir tabağa koyduğunuz una, ciğerleri bulayın. Geniş bir kızartma tenceresine sıvıyağı koyup, kızdırın .Una bulanmış ciğerleri sıvıyağa atıp, kızartın. Ciğer çok yumuşak olduğu için 5 dakikada kızaracaktır. Kızarmış ciğerleri bir havlu peçetenin üzerine alın. Servis yaparken üzerine tuz, karabiber ve acı pul biber serpin. Yanında piyaz ve patates kızarması ile servis yapın. Afiyet olsun... 
Bazı kişiler göre ciğeri yıkamadan kızartırsak daha yumuşak olduğunu söylerler. Ben buna inanmıyorum. Benim hazırladığım ciğer yıkayarak son derece yumuşak oldu. Bence aldığınız sakatat dükkanı ile alakası var. Taze ciğer alıyorsanız, hiç bu sorunla karşılaşmazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder