18 Mart 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI


Küçüklüğümden beri en sevdiğim sebzelerden biri yer elmasıdır. İnsanlar kabuğunun zor ayıklanmasından dolayı çok tercih etmezler. Düşük kaloriye sahip olması nedeniyle diyet yapanlar için ideal bir sebzedir. Denemenizi tavsiye ederim.




MALZEMELER: 

  • 1 kilo yer elması
  • 3 adet orta boy havuç
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 3 adet küp şeker
  • 1 adet limon
  • 1 tutam tuz
  • dereotu
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

Yer elmalarının kabuklarını ayıklayın. Havuçları kayrak şeklinde kesin. Geniş bir tencereye yer elmalarını,  havuçları, kesme şekeri, zeytinyağı ve suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak orta hararetli ocakta yer elmaları  ve havuç yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Pişince içine limon suyunu, pirinci, tuzunu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Eğer suyu azalmışsa biraz daha sıcak su ekleyin. Pirinçler pişince altını kapatıp, biraz soğuduktan sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder