Annem küçükken yürek kavurması çok yediğini söylerdi. Geçen gün bizde değişik bir şeyler deneyelim diye yapmaya karar verdik. Eğer sizde sakatat tarzı yiyeceklerden hoşlanıyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Ben çok severek tattım.
MALZEMELER:
- 2 adet yürek
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet sivri biber
- 3 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tutam kekik
YAPILIŞI:
Tavaya zeytinyağını koyup, kuşbaşı şeklinde kesilmiş etleri koyun ve 10 dakika kadar kavurun. Yemeklik kesilmiş soğanı, birkaç parçaya böldüğünüz biberleri ekleyip, kavurmaya devam edin.Daha sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. En son karabiber, tuz, kırmızı toz biber ve kekik ile tatlandırın. Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder