Sevgili kuzenimin hazırladığı bu lezzetli Arnavut tatlısını sizlerle paylaşmak istedim. Sizlere de kesinlikle denemenizi tavsiye ederim...
MALZEMELER:
- 10 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 10 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN:
- 1 litre süt
- 400 gram krema
KARAMEL SOS İÇİN:
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 200 gram krema
YAPILIŞI:
Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurtanın akını toz şeker ile birlikte 5 dakika mikserde çırpın. Yumurta akları kabarıp, beyazlaşınca yumurtanın sarılarını içine ilave edin ve 3 dakika daha çırpmaya devam edin. Daha sonra içine elediğiniz unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip, mikseri düşük devire getirin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru söndürmeden bir spatula ile harcı iyice karıştırın. Harcı yağlanmış bir fırın kabına yada borcama boşaltıp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40- 45 dakika pişirin. (Kekin üzerinin kararmamasına dikkat edin.) Kek pişince, keki eşit parçalar bölün ve soğumaya bırakın.
Şerbeti için; bir tencereye süt ve kremayı boşaltın ve kısık ateşte karıştırarak hafif ısıtın. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız şerbet ılındıktan sonra gezdirin.
Geniş bir kapta karamel sosu yapmak için; şekeri döküp, orta hararetli ateşte erimesini bekleyin Şeker eriyince içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyip, şekerle birbirine karışınca içine kremayı dökün. Hepsini birlikte karıştırın ve biraz daha pişirin. Hazırladığınız bu karamel sosu ılıtın ve kekin üzerini kaplayın. İsterseniz bu şekilde hafif ılık olarak yada buzdolabında bir kaç saat bekletip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder