Daha önceden birçok kere portakal reçeli veya turunç reçeli yaptık. İlk defa mandalina reçeli yapmaya karar verdik . Çoğunlukla portakal veya turunç reçelini, kabuklarını kullanarak yaparız. Mandalina da meyvenin içini kullanarak hazırladık. Kime ikram ettiysek çok beğendi. Eğer denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 1 kilo mandalina
- 700 gram toz şeker
- 1 adet limon
YAPILIŞI:
Mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra dilimlere ayırmadan bütün halinde bırakın. Sonra bütün halinde kayrak keserek üç eşit parçaya ayırın. Geniş bir tencereye alıp, üzerine toz şekeri dökün. Kısık ateşten biraz daha fazla ateşte pişmeye bırakın. Reçel ağdalaşmaya başladığı zaman içine bir adet limonu sıkıp, ekleyin. Biraz daha pişirip, kavanoza alın. Kapağını sıkıca kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder