Annemin babaannemden öğrendiği yemeklerden biridir. Yumuşak ve lezzetli bir et yemeği yemek istiyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 4 parça bonfile
- 3 adet patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam acı pul biber
- 1 tutam kekik
- 1 tutam kırmızı biber
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet orta bot domates
- 1 adet kırmızı veya yeşil biber
- 50 gram tereyağı
YAPILIŞI:
Soğanı kayrak doğrayın. İçine tuz, karabiber, acı pul biber, kırmızı toz biber, kekik, dövülmüş sarımsak koyup, elinizle soğanı biraz ovun. Daha sonra bu karışımın içine etleri ve 1 cm genişliğinde kayrak kesilmiş patatesleri ekleyip, hepsini birlikte harmanlayın. Geniş bir tencereye önce etleri, sonra patatesleri dizin. Tabağın içinde geri kalan malzemeyi de üzerine yayın . En üstünü de kayrak kesilmiş domates ve biber ile süsleyin. Tereyağını küçük parçalara ayırıp, etin üzerine dağıtın. Bir su bardağı su koyup, ocakta orta hararetli ateşte pişirin. Yayında pilav ile servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder