Misafirlerinize ikram edeceğiniz en lezzetli tatlılardan biri olduğunu düşünüyorum. Sizlere de kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 250gram kadayıf
- 125 gram tereyağı
MUHALLEBİSİ İÇİN:
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- yarım litre süt
- 2,5 yemek kaşığı pirinç unu
ŞERBETİ İÇİN:
- 2 su bardağı toz şeker
- 1.75 gram su
- bir kaç damla limon suyu
SÜSLEMEK İÇİN:
- Dövülmüş antep fıstığı
YAPILIŞI:
Elinizle açtığınız kadayıfın üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin ve her yerine iyice yedirin. Bir tencerede şerbetini hazırlayın ve ılıtın. Başka bir tencerede de şeker, süt, pirinç ununu karıştırarak muhallebiyi hazırlayın ve ılınmaya bırakın. Geniş bir borcama kadayıfın yarısını bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve geri kalan kadayıfı da üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin. Pişen sıcak tatlının üzerine ılık şerbetini gezdirin. Tatlıyı dilimlere ayırın ve üzerini dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder