31 Aralık 2015 Perşembe

DANA ETLİ VE MANTARLI NOODLE

Çin yemeğini çok seviyorum. Evde denemekten de hoşlanıyorum. Ablam bizler için dana etli bir noodle yaptı. Bizler çok lezzetli bulduk. Eğer sizlerde Çin yemeği yemekten ve yapmaktan hoşlanıyorsanız kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.







MALZEMELER:

  • 1 paket noodle
  • 3 dilim dana biftek
  • 1 adet yeşil, sarı ve kırmızı biber
  • 1 adet kabak
  • 1 paket mantar
  • 4-5 adet taze soğanın yaprakları
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • soya sosu
  • 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 dolu yemek kaşığı susam yağı
  • susam(isteğe bağlı)

YAPILIŞI:


Jülyen kesilmiş etleri bir kaba alıp, üzerini çok az geçecek kadar soya sosu ve su ile iyice açılmış mısır nişastasını dökün ve bir gece önce buzdolabında bekletin. Bu işlem etlerinizin daha yumuşak olmasını sağlar. Eğer vaktiniz yoksa bu işlemi bir kaç saat önceden de yapabilirsiniz. Biberleri, kabağı ve mantarı jülyen kesin. Geniş bir tavaya çok az sıvı yağ gezdirin. İlk önce biberleri soteleyin. Ocaktan almadan bir diş sarımsağı üzerine rendeleyin ve karıştırın. Biberleri bir tabağa alın. Kabakları da gene aynı şekilde tavaya az sıvı yağ koyup, soteleyin. Ocaktan almaya yakın tuz ve bir sarımsak rendesi ekleyin ve tabağa alın. Mantarları da aynı şekilde soteleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Mantarları da tabağa alın. Taze soğanın yeşil yapraklarını 2-3 cm uzunluğunda kesip, fazla öldürmeden soteleyin ve onları da tabağa alın. En son etleri yağsız tavaya sosu ile birlikte atıp, pişirin. Etin sosu karamelize olmuşsa etler pişmiş demektir. Bu arada başka bir tencerede noodle haşlayın. Haşlanınca süzgeçten süzün. Geniş bir kaba alıp, önce sebzeler ile birbirine karıştırın. Üzerine etleri ve susam yağını gezdirin. Hepsini birbirine karıştırıp, servis yapın. İsterseniz üzerine susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder