7 Haziran 2016 Salı

BEYAZ LAHANA KAVURMASI

Daha önceden hiç denemediğim bu yemeği geçen gün teyzeme gittiğimde denedim. Ben çok hafif ve sağlıklı bir yemek olduğunu düşünüyorum. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim. Özellikle diyet yapanlar için ideal bir yemek....


MALZEMELER:

  • bir adet lahananın yarısı
  • yarım su bardağı bulgur
  • 1 tane soğan
  • 1 tutam acı pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:

Lahanayı ince ince kıyın. Yemeklik kestiğiniz soğanı zeytin yağında pembeleştirin. İçine kesilmiş lahanayı ekleyip, kapağını kapatın ve kısık ateşte lahananın sönmesini bekleyin. Sonra içine bulguru ekleyip, pişirmeye devam edin. Bulgur pişince tuz, karabiber ve acı pul biber ekleyip, biraz daha kavurun. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder