7 Haziran 2016 Salı

KABAK PÜRESİ TATLISI

Sevgili kuzenimin geçen gün bizler için hazırladığı bu hafif ve lezzetli tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizlerde denersiniz.



MALZEMELER:

  • 1 kilo tatlı kabak
  • 2 su bardağı toz şeker (daha şekerli isterseniz daha fazla ekleyebilirsiniz )
  • yarım su bardağı süt (isteğe bağlı )
  • 1 su bardağı ceviz
  • hindistan cevizi
YAPILIŞI:

Kabakları iri küp şeklinde kesin. Bir su bardağı su koyduğunuz tencerede kabaklar yumuşayana kadar haşlayın.Sonra içine şekeri ilave edip, mikserle püre haline getirin. Tatlıyı koyu kıvamda isterseniz içine süt koymanıza gerek yoktur. Kendi damak tadınıza göre sütle tatlıya istediğiniz kıvamı verin. Hazırladığınız tatlıyı servis yapacağınız kaplara paylaştırın. Üzerini dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyin. Soğuması için buzdolabında bekletin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder