20 Ocak 2015 Salı

TAVUKLU TAGLİATELLE

Bildiğiniz gibi, tagliatelle bir makarna çeşididir. Bana göre bu makarnanın üzerine hazırladığınız sosla çok lezzetli bir makarnaya sahip oluyorsunuz. Daha önce tatmadıysanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.


MALZEMELER:

  • 300 gram tagliatelle
  • 300 gram mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 adet taze soğan
  • 200 gram kuşbaşı kesilmiş tavuk budu
  • 1 kutu krema
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam zerdeçal
  • rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Geniş bir tavada, zeytinyağında yemeklik kesilmiş soğanları pembeleştirin. İçine küp kesilmiş tavukları ekleyin ve kavurun. Sonra küp kesilmiş mantarları da ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra ince kesilmiş taze soğanları, ezilmiş sarımsağı ekleyin. Tuz, karabiber ve zerdeçal ile tatlandırın. En son kremayı ekleyip, biraz daha pişirin.Bu arada makarnayı haşlayın ve süzün. Haşladığınız makarnayı hazırladığınız karışımla karıştırın. Servis yapacağınız tabağa alın ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder