5 Ocak 2015 Pazartesi

PİYAZ


Bildiğiniz gibi, Arnavut ciğerinin yanına yakışan en güzel salata çeşidi olarak piyazdır. Yapılışı da son derece kolay bir salatadır. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim....





MALZEMELER:

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam acı pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet orta boy kırmızı kuru soğan
  • sirke
  • zeytinyağ 
YAPILIŞI:

Kuru fasulyeyi haşlayın ve süzün. Geniş bir salata kasesine alın ve soğumaya bırakın. Maydanozu incecik kıyın. Kırmızı soğanı piyazlık kesin ve üzerine bir miktar tuz döküp, acısı çıkması için elinizle ovun. Sonra yıkayıp, süzün ve kuru fasulye üzerine, kıyılmış maydanozla birlikte ekleyin. Acı pul biber, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerine istediğiniz kadar sıvıyağ ve sirke gezdirin. Hepsini birlikte karıştırın. En üstüne de haşlayıp, ince kestiğiniz yumurta ile süsleyin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder