9 Mart 2016 Çarşamba

TAVUKLU VE MANTARLI BÖREK


Bir misafiriniz geldiğinde çabuk hazırlanan pratik bir börektir. Milföy hamuru ile hazırladığınız için yapılışı son derece kolaydır. Umarım beğenip, denersiniz.



YAPILIŞI:

  • 2 adet tavuk budu
  • 1 küçük kutu mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tutam köri
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket milföy
YAPILIŞI:

Tavuk butlarını haşlayın ve biraz ılındıktan sonra küçük parçalara ayırın. Bir tavaya zeytinyağ koyup, yemeklik kesilmiş soğanı pembeleştirin. Soğan pembeleşince küp kesilmiş mantarları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Sonra tavukları ekleyin. Hepsini birlikte karıştırıp, tuz, karabiber ve köri ile tatlandırın. Hazırladığınız harcı milföy hamurlarına paylaştırın ve istediğiniz şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 190- 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder