Bana göre Karadeniz yemeklerinin içinde en güzel olanlarından biridir. Rahmetli anneannemin yaptığı lezzetli mıhlamayı hala unutamam. Annemin kuzenin hazırladığı bu mıhlama yemeğini sizlerle de paylaşmak istedim. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER: (5 KİŞİLİK)
- 5 yemek kaşığı mısır unu
- 200 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 150 gram mıhlama peyniri veya telli peynir (dil peyniri de olabilir)
YAPILIŞI:
Geniş bir tavaya tereyağını koyup, eritin. İçine mısır ununu ekleyin.
Eklediğiniz mısır ununu sürekli karıştırarak iyice kavurun.
Mısır unu kavrulduktan sonra, unun açılması için içine yavaş yavaş su ekleyin ve pişmeye bırakın. Mıhlama suyunu çekip, yağı yukarı doğru çıktığı zaman mıhlama hazır demektir.
En son içine peynirini ekleyip, peynir eridiği zaman ocağın altını kapatıp, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder