Patlıcan sebzesi ile ne tarz yemek pişirirseniz pişirin, her türlü yemeğe çok yakıştığını düşünüyorum. İngiltere'de yaşadığım dönem de arkadaşlarım için bu yemeği hazırlamıştım. Onlar için çok değişik ve lezzetli bir yemek olduğunu söylemişlerdi. Eğer sizler de patlıcan sebzesini seviyorsanız, denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.
- 4 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 adet maydanoz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı sıvıyağ
SOSU İÇİN:
- 3 adet orta boy domates
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı doğradıktan sonra, yarım santim genişliğinde uzunlamasına kesin ve tuzlu suda acı suyu çıkana kadar bir saat bekletin. Bir saat sonra patlıcanları iyice yıkayın ve havlu kağıt ile suyunu alın. Kızgın yağda çok fazla kızartmadan, arkalı önlü kızartın. Tekrardan hafif kızarttığınız patlıcanları fazla yağını emmesi için, havlu kağıt üzerine alın. Başka bir kapta kıyma, ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, tuz ve karabiberi yoğurun ve küçük köfteler hazırlayın. Kızarttığınız patlıcanın içine köfteden koyup, rulo şeklinde sarın ve bir borcama yan yana dizin. Tencereye zeytinyağ koyun, içine rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin ve hazırladığınız patlıcanlı harcın üzerine bu sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Yanında pilav ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder