24 Ağustos 2014 Pazar

SEBZELİ TAVUK YEMEĞİ


Yazlık sebzeleri kullanarak, tavuklu bir yemek hazırlamak istedim. Bu hafif ve lezzetli yemeği sizlerinde denemenizi tavsiye ederim.






MALZEMELER:

  • 250 gram kuşbaşı tavuk budu veya göğsü
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 150 gram taze fasulye
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze zencefil
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıvıyağı


YAPILIŞI: 


Patlıcanı alacalı soyup, 2 santim genişliğinde kesin ve tuzlu suda yarım saat acısı çıkana kadar bekletin. Sonra iyice yıkayıp, suyunu havlu peçete yardımıyla kurutun.Tavaya sıvıyağı koyup, kızdırın ve patlıcanları arkalı önlü hafifçe kızartın. Aynı şekilde kabak ve patatesin de kabuğunu kesip,2 santim genişliğinde doğrayıp, hafifçe kızartın. Düdüklü tencereye zeytinyağ döküp, tavukları kavurun. İçine yemeklik kestiğin soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesi, kırmızı toz biberi ekleyin. Domates suyunu çekince kenarları alınmış ve ortadan ikiye bölünmüş  fasulyeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sonra sırayla kızarttığınız patlıcan, kabak ve patatesi ekleyin. En son içine halka şeklinde dilimlediğiniz kırmızı biberi, ince kıydığınız maydanozu, kayrak ve ince kestiğiniz zencefili ve sarımsağı, yarım su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip,düdüklünün kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. yanında salata veya pilav ile servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder