6 Eylül 2014 Cumartesi

FASULYE TURŞUSU


Karadeniz yemeklerinin içinde en sevdiklerimden biri de fasulye turşusudur. Küçükken anneannemin hazırladığı turşuları hatırlıyorum. Bize kurduğu turşu ile fasulye kavurması yapardı. Çok lezzetli olurdu. Bizde bu sene hazırlamak istedik. Sizler de turşu hazırlamayı seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.






MALZEMELER: (5 kiloluk kavanoz)


  • 3 kilo fasulye
  • 20 gram kaya tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirke
  • 2 baş sarımsak
  • 1,5 kilo su
  • 1 tutam dereotu

YAPILIŞI:

Fasulyelerin uç kısımlarını kesip, iyice yıkayın ve süzün. Bir kapta tuzu, su ve sirke ile eritin. Sarımsakları ayıklayın. Kavanozun altına birkaç tane sarımsak koyun ve üzerine fasulyeleri düzgün bir şekilde yerleştirin. Aralara sarımsak koymayı unutmayın. Fasulyeleri yerleştirdikten sonra üzerine hazırladığınız tuzlu karışımı dökün. En üstüne sapları ile yıkadığınız dereotunu koyup, kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin ve kuytu bir yerde saklayın. Bir kaç gün sonra fasulyenin rengi değişmeye başlıyor. İki hafta sonra da ya turşu olarak yada kavurarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder