Ege Bölgesinde ki adı kırlı kızartması, olan bu yemek bir patlıcan yemeğidir. Son derece hafif olan bu yemeği özellikle diyet yapanlara tavsiye ediyorum. Biz de yazın en çok yapılan yemeklerden biridir.
MALZEMELER:
- 4 adet ince ve uzun patlıcan
- 2 baş sarımsak
- 6 adet orta boy domates
- 5 adet orta boy soğan
- 5-6 adet sivri biber
- 4 adet kesme şeker
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı doğrayın. Dört bir köşesinden aşağı doğru çeltin ve bir saate yakın tuzlu suya bırakın. Soğanları piyazlık doğrayın. Domateslerin kabuğunu ayıklayıp, küp şeklinde kesin. Sarımsakların kabuklarını soyun ve bütün olarak bırakın. Bu kestiğimiz sebzeleri bir kaba alın. Üzerine tuz ve kırmızı toz biberi ekleyin. Birbirine karıştırın. Patlıcanları iyice yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. Elinizle hafif sıkarak suyunu alın ve hazırladığınız bu karışımı dört bir yanına çeltik atttığınız kısımlarına doldurun. Pilavlık tencereye dizin. Üzerine kesme şeker ve zeytinyağ ekleyin. Süslemek amaçlı, biberlerin sap kısımlarını alarak, patlıcanların üzerine yerleştirin. Orta hararetli ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Pişince soğumaya bırakın.Yanında yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder