1 Eylül 2014 Pazartesi

AKDENİZ USULÜ KAĞITTA BALIK


Kız kardeşim İtalya'ya tatile gittiğinde bu balığın tarifini oradaki bir restorandan öğrenmiş.  Balığı bu şekilde çok lezzetli bulduğu için kendisi de denemiş. Ben de yapıp, denedim. Çok beğendim. Sizlere de denemenizi tavsiye ederim.




MALZEMELER: (3 kişilik)

  • 3 dilim pisi balığı veya istediğiniz beyaz etli bir balık
  • 1 tutam capari
  • 1 tutam siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
  • 2- 3 adet çeri domates
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Geniş bir yağlı kağıdın içine kılçığı alınmış fileto şeklinde balığı yerleştirin. Üzerine capari, siyah zeytin (dilimlenmiş), tuz, karabiber, çeri domates ve zeytinyağ ekleyin. Yağlı kağıdı paket şekline getirin. (balığı sarın) Her hazırladığınız balığı ayrı bir şekilde hazırlayın.(porsiyon şeklinde) Fırın tepsisine hazırladığınız balıkları yan yana dizin.  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Yanında haşlanmış patates ile servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder