Pirinç pilavı pilav çeşitleri içinde en sevdiğim pilavlardan biridir. Bu sefer değişik bir pilav hazırlamak istedim. Patlıcan ve tavuk ekleyerek domates soslu bir pilav hazırladım. Son derece besleyici ve lezzetli bir yemek oldu. Biz beğendik. Sizler de çocuklarınız için bu şekilde deneyebilirsiniz.
MALZEMELER:
- 2 su bardağı baldo pirinci
- 1 adet patlıcan
- 150 gram tavuk budu veya göğsü
- 1 adet soğan
- 3-4 adet orta boy domates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam nane
- 75 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Sabahtan pirinci biraz yumuşaması için kaynamış suya koyun. Patlıcanların kabuklarını alacalı kesin. Küp şeklinde doğrayıp, bir saat tuzlu suda bekletin. Sonra tuzlu suyunu iyice yıkayın ve süzün. Havlu peçete üzerine patlıcanları dizin. Başka bir havlu peçete ile de suyunu iyice alın.
Tavaya sıvı yağı koyup, kızdırın ve kuruttuğumuz patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları fazla yağını almak için havlu peçete koyduğunuz bir tabağa alın. Başka bir tencerede zeytin yağın da yemeklik kestiğiniz soğanları ve küp şeklinde doğradığınız kırmızı biberleri kavurun. İçine küp kesilmiş tavukları ekleyin ve kavurmaya devam edin. En son kızartılmış patlıcanları ve karabiber ekleyin ve biraz daha pişirip, altını kapatın. Pilav tenceresinde tereyağını eritin. Domatesleri rendeleyin ve erimiş tereyağına ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Sonra içine suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, suyun kaynamasını bekleyin. Bu arada pirinci üzerinde ki beyazı gidene kadar iyice yıkayın ve süzün. Su kaynamaya başlayınca içine tuzunu ve pirinci ekleyin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pişmesine yakın içine hazırladığınız patlıcanlı harcı ilave edin ve karıştırın. Pirinç iyice suyunu çekince ocağın altını kapatın. Pilavın üzerine bir havlu peçete kapatıp, biraz dinlenmeye bırakın. Yanında salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder