3 Kasım 2014 Pazartesi

SOMONLU MAKARNA

Somon balığında Omega 3 yağ asitleri yüksek oranda bulunduğu için sık tüketilmesi gereken balıklardan biridir. Diğer balıklara göre tadı biraz daha baskındır ve kızartmaya uygun olmayan bir balıktır. Kız kardeşim; somon balığını makarna ile beraber hazırlamış. Sizlere de bu şekilde kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.






MALZEMELER:

  • 1 paket mafaldine makarna
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 2 dilim somon balığı
  • yarım adet limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 adet taze soğanın yeşil yaprakları
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • yarım kutu krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Makarnayı haşlayın ve süzün. Başka bir tavada yemeklik kestiğin soğanları ve ezilmiş sarımsağı kavurun. İçine küp kesilmiş somonları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Limon suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kremasını ekleyip, biraz daha pişirin. En son üstüne ince kestiğiniz taze soğanın yeşil yapraklarını ilave edin. Tabağa makarnayı koyun ve üzerine somonlu harcı ekleyip, servis yapın. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder