15 Nisan 2014 Salı

CEVİZLİ VE PORTAKALLI KEK


Bu keki komşunda tattım ve çok beğendim. Tabi ki tarifini hemen aldım ve siz blok okuyucularıyla  paylaşmak istedim. Denemenizi tavsiye ederim.



MALZEMELER:

  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 su bardağı ceviz veya badem
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 portakalın suyu ve kabuğu

YAPILIŞI:

Geniş bir kaba yumurtaları kırıp, beyazlaşana kadar iyice çırpın. Sırayla şekeri, sıvı yağı, portakal kabuğu ve suyunu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sonra dövülmüş cevizi ve unu (elekten geçirin) ilave edin ve birbirine karıştırın. Yağlanmış veya yağlı kağıt konulmuş kek kalıbına harcı dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder