9 Nisan 2014 Çarşamba

YUMURTALI PATATES


Kolay ve lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsanız, bugün yaptığım yumurtalı patatesi deneyebilirsiniz. Çocuklarınızın da severek yiyeceği bir yemek olduğuna inanıyorum. Denemeniz dileğiyle...




MALZEMELER:

  • 4-5 adet patates
  • 3 adet yumurta
  • ketçap
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam acı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Patateslerin kabuklarını ayıklayıp, iyice yıkayın ve süzün. Sonra  küp şeklinde kesin ve havlu peçete ile iyice kurulayın. Kızgın yağda kızartın. Kızarmış patateslerin, fazla yağını almak için peçete serilmiş bir tabağa alın. Patateslerin hepsini kızarttıktan sonra geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, patatesleri ve iyice çırpılmış yumurtayı ekleyin. Orta hararetli ateşte yumurtaları pişirin. En son tuz, karabiber ve acı pul biber ekleyip, ocaktan alın. Servis yaparken üzerine ketçap gezdirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder