26 Nisan 2014 Cumartesi

İÇ BAKLA YEMEĞİ

Uzun zamandır bloğuma yemek tarifi yazamıyordum. Çünkü kız kardeşim İsviçre' den bizi ziyarete gelmişti. Onlar için hazırladığımız bakla yemeğinin tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Biz her sene yazın kışlık hazırlığı yaparken buzluğa koyduğumuz sebzelerden biri de iç bakladır. Buzluğa koymak için; Kabuklarından ayıklayıp, her baklanın üzerine bıçakla çeltik atarız. Yıkayıp, iyice süzüldükten sonra buz dolabı poşetlerine koyarız. Kullana kadar buzlukta saklarız. Sizlerde tavsiye ederim. 




MALZEMELER:


  • 1 kilo iç bakla
  • 1 bağ taze soğanın yeşil kısımları
  • yarım demet dereotu
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tutam un
  • 1 tutam tuz
  • 3 adet kesme şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1 su bardağı su

YAPILIŞI:

Baklaları kabuklarından ayırın. Üzerinden bir bıçak yardımıyla çizik atın ve iyice yıkayın. İyice süzüldükten sonra düdüklü tencereye alın. Üzerine ince kıyılmış taze soğanı ve dereotunu, limon suyunu, un, şeker, tuz, ze tin yağını  ekleyip, birbirine karışması için tahta kaşıkla iyice karıştırın. Üstüne en son suyunu ekleyip, düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, pişirin. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt koyabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder