22 Haziran 2014 Pazar

DEFNE YAPRAĞI İLE TATLANDIRILMIŞ KUSKUS


Hangi çeşit makarna olursa olsun içinde sosla yemeği tercih ederim. Arada sırada kuskus yapmayı da severim. Özellikle içine defne yaprağı konulunca çok lezzetli oluyor. Sizlere de bu şekilde denemeniz tavsiye ederim.



 
MALZEMELER:


  • 1 paket kuskus
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 adet domates rendesi veya minik doğranmış
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz 
  • 1 tutam karabiber
YAPILIŞI:

Kuskusu haşlayıp, suyunu süzün. Başka bir tencerede yemeklik kesilmiş soğanı tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte pembeleştirin. İçine domatesi ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin. Domatesler suyunu çekince yıkanmış defne yapraklarını, tuzu ve karabiberi ekleyin. En son içine kuskusu katıp, birlikte karıştırın. Et, tavuk yemekleri ile veya tek başına da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder