17 Haziran 2014 Salı

PATLICANLI BÖREK


Benim misafirlerime en sık yaptığım böreklerden biridir. Ben patlıcan sebzesini çok severim. Hangi türlü yemek yapılırsa yapılsın, her şeye çok yakıştığını düşünürüm. Sizler de patlıcan sebzesinden hoşlanıyorsanız, denemenizi tavsiye ederim.





















MALZEMELER:

  • 3 adet patlıcan
  • 1 kase beyaz peynir
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • yarım bardak sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 4 adet yufka veya milföy hamuru

YAPILIŞI:

Patlıcanları közleyin. Başka bir kasede beyaz peyniri iyice ezin. İçine rendelenmiş sarımsakları, küp kesilmiş domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Közlediğiniz patlıcanları kabuklarından sıyırın ve ufak şekilde doğrayın. Hazırladığınız patlıcanları beyaz peynirli harca katın ve karıştırın. Yufkaları isteğiniz şekilde kesebilirsiniz. Ben tepsi böreği hazırlamak istedim. İsterseniz tek tek börek yapabilirsiniz yada milföy hamuru kullanabilirsiniz. Tepsiye yağlı kağıt koyun. Bütün bir yufkayı tepsiye serin. Bir kapta sıvı yağ ile suyu karıştırın. Bu karışımı yufkanın üzerine gezdirin. Diğer yufkaları küçültün. İki yufkayı alt taban için, iki yufkayı üst taban için kullanın. Her dizdiğiniz kata sıvı yağlı karışımdan gezdirin. Ara kata hazırladığınız harcı koyun. En üste geri kalan sıvı yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder