3 Haziran 2014 Salı

KABAK OTURTMA


Sevgili babaannemin en çok yaptığı yemeklerden birisiymiş. Halamda; bu lezzetli ve hafif yemeği bizler için hazırladı. Kabakları hazırlarken çiğden tencereye yerleştirdi. İsterseniz çok az yağda kabakları kızartabilirsiniz. Diyet yapanlar ve kabak yemeğini sevenler için ideal bir yemektir. Denemeniz dileğiyle...


























MALZEMELER:

  • 4 adet orta boy kabak
  • 200 gram kıyma
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • yarım bağ dereotu
  • yarım demet maydanoz
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI:

Kabakların kabuklarını kesin ve yıkayın. Uzunlamasına yarım santim şeklinde dilimlere ayırın. Üzerlerine kırmızı biber serpin ve onla bulayın. Geniş ve düz bir tencereye sıralayın. Başka bir tencere de zeytinyağın da yemeklik kesilmiş soğanları pembeleştirin. İçine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Küp kesilmiş domatesleri ve bütün halindeki sarımsakları ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Karabiber, kırmızı toz biber ve tuz ile tatlandırın. En son ince kesilmiş dereotunu ve maydanoz ekleyin. Pişen bu harcı kabakların üzerine yerleştirin ve yarım su bardağı su ekleyip, kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.Pişmesine yakın içine nar ekşisi ekleyin. Servis yaparken üzerine biraz daha dereotu  ve maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder