14 Ekim 2014 Salı

CEVİZLİ VE TULUM PEYNİRLİ ERİŞTE


Son derece besleyici olan erişte yumurta, süt, zeytinyağı ve unun birleşiminden hazırlanır. Yapılışı biraz zahmetlidir. Sağolsun;  halam  bize her sene  Aydın' da özel olarak hazırlatıp, gönderdiği erişte ile bu lezzetli ve yapılışı kolay olan yemeği hazırladım. Biz de çok sık tüketilir. Sizler de çocuklarınız için besleyici olan erişteyi denemelisiniz.




MALZEMELER:

  • 3 su bardağı erişte
  • 100 gram tereyağı
  • 150 gram tulum peyniri
  • 1 su bardağı ceviz içi
YAPILIŞI:

Pilav tenceresine tereyağını koyup, eritin. İçine erişteleri ekleyip, 10 dakika kadar karıştırarak, kavurun. Tuz ile tatlandırın. Erişte kavrulunca üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte erişte suyunu çekene kadar pişirin. Pişince üzerine bir peçete kapatıp, dinlenmeye bırakın. Servis yapacağınız tabağa alıp, üzerine tulum peyniri, karabiber, acı pul biber (isteğe bağlı) ve dövülmüş ceviz serpip, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder